انتخاب کالا مناسب برای عرضه در فروشگاه های خرده فروشی – قسمت اول
عواملی که در انتخاب کالا برای عرضه در فروشگاه خردهفروشی باید در نظر بگیریم:
عواملی که در انتخاب کالا برای عرضه در فروشگاه خردهفروشی باید در نظر بگیریم:
هنگامی که مقدمات راهاندازی کسب و کار خردهفروشیتان را فراهم میکنید، شاید بتوان گفت که یکی از مهمترین و در عین حال مشکلترین تصمیمی که باید بگیرید این است که چه کالاهایی را برای عرضه و فروش در فروشگاهتان انتخاب کنید.
در ابتدای کار، گزینههای بسیاری پیش رویتان قرار دارند که این میتواند روند کار را بسیار پیچیده و طاقتفرسا کند. هنگام انتخاب کالاها، باید به این نکته توجه کنید که کالاهایتان نه تنها باید مورد نیاز مشتریانتان باشند (یعنی برای آنها تقاضا وجود داشته باشد)، بلکه هم باید برایتان سودآوری داشته باشند و هم اینکه خودتان از فروش آنها لذت ببرید. قبل از هر تصمیم و اقدامی برای خرید کالا یا گروه خاصی از کالاها برای فروشگاهتان، به چند نکته باید توجه داشته باشید که در ادامه به آنها میپردازیم:
بابِ بازار بودن
مهمترین نکته این است که اگر قرار نیست مشتریان، کالاهای شما را خریداری کنند، اهمیتی هم ندارد که کالایی که عرضه میکنید چیست. بنابراین قبل از اینکه نوع کالایتان را مشخص کنید، ابتدا تعیین کنید که قصد دارید به چه بازاری کالاهایتان را عرضه کنید یا به عبارت دیگر، مشتریان شما قرار است چه کسانی باشند. تا زمانی که مشخص نکنید که کالایتان را میخواهید به کدام گروه یا قشر از افراد جامعه بفروشید، نخواهید توانست نیازهای آنها را شناسایی و بر اساس آن نوع کالاهایتان را تعیین کنید. در ضمن، اگر کالاهایی را برای گروه خاص یا محدودی از افراد جامعه تعیین کنید، در این صورت آن قدر فروش نخواهید داشت که بتوانید روی دوام کسب و کارتان حساب کنید. البته قرار بر این نیست که کالاهایی که فروشگاهتان عرضه میکنید به ذائقه همه افراد جامعه خوش بیاید اما باید به گونه ای انتخاب شوند که بخش قابل توجهی از مردم جامعه نسبت به آنها کشش، علاقه یا نیاز احساس کنند.
سودآوری
فروختن کالاهای گرانقیمت بطور کلی سودآوری و مزایای بهتری را عایدتان میکند اما به نظر میرسد که برای فروش چنین کالاهایی باید اعتبار بالایی در بازار داشته باشید. وقتی کالایی را با قیمت مشخصی خریداری میکنید تا در فروشگاهتان در معرض فروش بگذارید، در قیمتگذاری برای آن، هزینههای مستقیم و غیرمستقیم (مثل هزینه آب، برق، …، حق بیمه، اجاره فروشگاه و سایر هزینههای جانبی) را نیز در نظر بگیرید. برای مثال اگر میتوانید روزانه ۵۰ عدد از کالای A را به قیمت ۱ دلار بفروشید و قیمت خرید آن برای شما نیم دلار باشد، در این صورت روزانه حدود ۲۵ دلار سود خواهید داشت. اما وقتی متوجه میشوید که متوسط هزینههای جانبیتان روزانه ۲۰ دلار است، در این صورت به این نتیجه خواهید رسید که سود حاصل از فروش این کالا کافی نیست، حتی با اینکه ظاهراً تعداد فروش بالاست. بنابراین حتی کالاهای پرفروش هم با احتساب سود خیلی پایین (پس از کسر هزینههای مستقیم و جانبی) نمیتوانند درآمد و سودآوری کافی را برای دوام و رونق کسب و کار خردهفروشیتان در پی داشته باشند.
مصرفشدنی و تمامشدنی
کالایی را برای عرضه و فروش در فروشگاهتان انتخاب کنید که برای آن بهطور تکرارشونده تقاضا وجود داشته باشد. در این صورت، کالا باید مصرفشدنی و تمامشدنی باشد تا در فواصل زمانی منظم یا مکرر، نیاز به جایگزینی (خرید کالای جدید و پُر کردن کالایی که مصرف شده) داشته باشد. این یکی از روشهایی است که خردهفروشها میتوانند روی فروش بلندمدت حساب کنند. با انتخاب کالاهایی که تقاضا برای آنها همیشگی و تکرارشونده است، میتوان بازگشت مشتری برای تهیهی مجدد آنها را پس از مصرف و اتمامشان تضمین نمود. بعلاوه اینکه مشتریانی که از خرید محصولات مصرفشدنی خاصی رضایت دارند، از پیشنهاد پرسنل فروشگاههای خردهفروشی برای تهیه کالاهای مشابه یا مرتبط با کالاهای محبوبشان استقبال خواهند کرد.
ادامه این مقاله را در قسمت بعدی دنبال خواهیم کرد.
تهیه و تنظیم : ریتیل ایران
منبع : www.thebalance.com
استفاده از این مقاله با ذکر منبع بلامانع است.
دیدگاه تان را بنویسید