۵ رکن مؤثر در مدیریت و توسعه فروشگاههای خردهفروشی – قسمت اول
شکی در این نیست که چشمانداز صنعت خردهفروشی، امروزه، بسیار رقابتیتر و حساستر از گذشته است.
شکی در این نیست که چشمانداز صنعت خردهفروشی، امروزه، بسیار رقابتیتر و حساستر از گذشته است. امروز، شما نه تنها با فروشگاه خردهفروشی آن طرف خیابان و سایر فروشگاههای شهرتان رقابت میکنید، بلکه به واسطه خرید اینترنتی (در فروشگاههای آنلاین)، با فروشگاههای خردهفروشی سراسر جهان در حال رقابت هستید.
با این حال، وقتی از مشتریان درباره اینکه ترجیح میدهند آنلاین خرید کنند یا از فروشگاهی واقعی که در فضایی فیزیکی ایجاد شده است، اکثر آنها فروشگاه واقعی را برای خرید ترجیح میدادند. فرآیند خرید برای هر مشتری، تجربهای متفاوت است که با حس و ذهنیت متمایزی همراه است.
نکته اصلی در موفقیت فروشگاه خردهفروشی، زیباتر، جذابتر و ماندگارتر کردن این تجربه برای مشتری است. در هر فروشگاهی، ۵ چهارچوب فعال برقرار است که کار کردن بر روی آنها میتواند رشد و مدیریت مطلوب آن را به دنبال داشته باشد. در اینجا به این ۵ کانون که برای رونق و موفقیت فروشگاهتان باید روی آنها متمرکز باشید اشاره میکنیم:
تجربه مشتری از خرید در فروشگاه شما (مهمترین اولویت)
بیست سال پیش معتقد بودیم که مهمترین رکن در مدیریت فروشگاه خردهفروشی، خدماترسانی به مشتری است. اما امروز معتقدیم که مهمترین مسئله، خدمات نیست بلکه کم و کِیف تجربه مشتری از خرید در فروشگاه شماست. تجربه مشتری از خریدی که در فروشگاه انجام میدهد تنها در صورتی توأم با رضایت و بهیادماندنی است که همه اِلمانها و اجزای فروشگاه در هماهنگی و انسجام کامل عمل کنند؛ از عملکرد پرسنل فروش گرفته تا سیاستهای فروش، نظافت فضای فروشگاه و کیفیت کالاهای عرضه شده و شیوههای بازاریابی و تبلیغات. در واقع شما با تمرکز بر روی کیفیت تجربه مشتریانتان از خریدی که در فروشگاهتان انجام میدهند، کسب و کارتان را به سمت موفقیت سوق دهید.
در اینجا ۴ نکته بطور فهرستوار ارائه میشود که هر یک از این نکات در مقالهای جداگانه بطور مفصل مورد بررسی قرار خواهند گرفت (به مقالات مربوطه مراجعه نمایید):
- با این چهار استراتژی، مشتریان خود را شگفتزده کنید.
- مهندسیِ تجربهی مشتریان از خرید فروشگاهی
- چگونه فرآیند خرید مشتریان را بطور سرّی رصد کنید؟
- فناوری، صنعت خردهفروشی را به نابودی خواهد کشاند!
مدیریت موجودی کالاها
یکی از مسائلی که روی تجربه مشتریان از خرید فروشگاهی تأثیر بسیاری میگذارد، نحوه مدیریت موجودی کالاهای عرضهشده است. موجود نبودن کالای مورد نظر مشتری یا بهاصطلاح ”جور نبودن“ جنس (برای مثال وقتی مشتری لباسی را میپسندد اما فروشگاه رنگ و سایز دلخواه او را موجود ندارد)، مشتری را بسیار ناراحت و عصبانی میکند. از آنجایی که پول نقد در فروشگاههای خردهفروشی، رکن اساسی در دوام و موفقیت کسب و کار است، بنابراین با جور کردن اجناستان و به روز رسانی موجودی هر یک از کالاها، در فروشگاهتان گردش مالی ایجاد کنید تا با سرازیر شدن پول نقد، هم زمینه رونق کسب و کارتان فراهم شود و هم دوام و ماندگاری آن تضمین گردد.
در رابطه با شیوههای مؤثر و کاربردی مدیریت موجودی و انبار، چهار مطلب را بطور فهرستوار در اینجا ذکر میکنیم که در صورت تمایل میتوانید مشروح هر یک را در مقاله مربوطه مطالعه نمایید:
- گردش کالا در انبار به چه معناست؟
- مدیریت کالاهای تکمیلی
- نحوه محاسبه GMROI در فروشگاههای خردهفروشی
- صندوق حمایتی تأمینکننده کالا چیست؟
دنباله این مبحث را در بخش دوم این مطلب دنبال کنید.
تهیه و تنظیم : ریتیل ایران
منبع : www.thebalance.com
استفاده از این مقاله با ذکر منبع بلامانع است.
دیدگاه تان را بنویسید